Hola readers ! Siti Hajar Aminuddin here, but for short just panggil Ajaa :) One of the UUM Student. Banker to-be Insyaa Allah :) yes you ! intro please.. ^^

Wednesday, 25 March 2015

Tau Fu Fa


#Taufufa

Haha. *gelak dulu baru nak cerita.* 

Semalam rezeki sis nak makan #taufufa terlaksana jugak.
Untuk student2 macam sis ni bukan senang nak demand makan
uols. Makan ape ada je dekat sini. Seriously cakap, memang kadang2
naik jemu la jugak dengan makanan sama. But, still kitorang tak ada pilihan.
Tapi, Alhmadulillah,
walaupun dekat #Kachi ni hulu, jin kena tendang, tempat
monyet la haape laa.. Sis tak kesah. As long as you can 
survive la dekat tempat orang.

Homesick tu biasa sangat.
Dah terbiasa sangat sampai dah tak au nak homesick macamana
lagi dah. Haa gituuu

Tapi semalam, tengah syok tarik mee laksa dalam mulut.
Member sis, Kirah sms. Tanya nak kirim pape tak dekat
#PMC (#PasarMalamChanglun).

Memandangkan sis bukan jenis yang suka pergi pasar malam.
Bila dapat ofer macam gituu. Fuhhh,
Satu kegembiraan datang dalam kepala ni haa..
macam2 dah terbayang. Tapi spoil laa..
Sebab perut kenyang. Laksa dah semangkuk, dorayaki 
still tunggu nak kena #ngapp je.

So, si roomate sis cakap.
" Alaa, kirim laa yang tauhuu tu "
Sis, dalam hati.
Tauhu? Tauhu ape ni.
Tambah sis blurr.. bila roomate cakap.
" Alaa tauhu hitam tuh..."

hahaha lagi seram bunyik nya.. Tauhu hitam ?
okayyy, tengah telan laksa dekat dalam mulut, 
sis terbayang soya keras yang ada kuah tu. Haha

Serious cakap, sis google tadi. baru sis tahu yang nama
benda alah tu " TAUFUFA "
haha 

Kalau dekat rumah, kirim dekat abah just cakap.
" Abah, ajaa nak soya nise deh "
haha 
rupanya TAUFUFA..
Adoiiiyai.




ini yang ala2 restoren ke ape nih. haha
yummmy

Nikmat dia lain macam makan benda ni semalam.
Sampai #speechless sis dengan roomate.



1 comment:

Kim Kirah said...

Ohhh.. Taufu fa ehh?? Sedap ke sis?? Nnti nk rse blh?