Hola readers ! Siti Hajar Aminuddin here, but for short just panggil Ajaa :) One of the UUM Student. Banker to-be Insyaa Allah :) yes you ! intro please.. ^^

Thursday, 11 June 2015

My family is ohhsem

There are some reasons, why I love to be at home.


1st. Adik. Aleeya.

Kalau aku bosan tak tau nak buat apa. Aku panggil je dia.

'Adik jom main carrom'
'Adik jom main sahibba'
'Adik jom main tu.. main ni..'
Tanpa membantah lajuuu je dia balas. Naaak!

Tapi time dia ajak aku main. 

'Ajaa malas laa dik' haha
Sorry la adik. hihi


2nd. Nadiah.

Ada spa free kat rumah.Bila-bila je boleh tanpa appointment bagai.

'Nadiah, ajaa sakit palo laa'
'Nadiah, saloh urat laa.'
Dia jawab : Ok. meh nadiah picit.


Dia la tukang picit. Sedap wo !


3rd. Kakak.

Tempat share cerita2 hot.

' Kakak nak tau taak......'
'Kakak dia tu cantikk laa..'
'Kakak, hari tu kea....'

walaupun cerita aku tak berapa nak kelakar, still dia gelak.
haha
Kakak kite ni teacher.
Hi teacher farah. How are you?
4th. Abe Helmi.

'Abe jomm g KB'
'Abe jomm gi situu. jom gi sanaa..'
'Abe, aja sero supo nak makan ABC la..'
senang je dia jawab. 'Jomm la gi beli.'

Nampak serius tapi bukan dia haha
Tukang usik aleeya nombor 1.
5th. Abe aliff aka bro in law.

Abe aliff. Orang yang berfalsafah. Banyak pengalaman. Borak
ngan abe aliff best. Macam-macam dia boleh cerita.
Solute la !

Haaa. Yang ni.
Penguat semangat.
Pendorong terkuat.
Orang yang paling banyak berkorban.
hmm senang cakap everything laa.
Aku selalu usik.. 'umi abah bila nak dating berdua?..'
umi jawab: 'umi kalau berdating mesti bawak anak-anak.'
 haha dah tak jadik berdating dah tu umi. hihi
The best parent ever !

5 hari lagi nak balik. 
Ehhh, budak uum yang lain jangan jelly2. 
Sebab kita balik kejap je. Then datang uum semula.
Paper tak habis lagi ni.

Ni nak amik mood kejap.
(sambil rendam kaki dalam air panas)
Ok bai. Nak pegi bukak buku la pulak. haha
Goodluck everybody.



2 comments:

msfa said...

Mueheheheh

(Tengok,belum cito gapo2 dah ngekeh suko)
Haha so sweet la ja

Siti Hajar Aminuddin said...

hahaha. keaa